Pakketips

Der er mange ting man skal huske på når man flytter. Hvordan pakker man det hele ned og kommer godt af sted?

Du kan trygt lade Viking M&S om ned-såvel som udpakning. Ønsker du selv at kaste dig ud i det, har vi nogle gode råd på vej

 • Sorter i god tid gammelt tøj og alt andet, som skal kasseres eller foræres væk.
 • Brug flyttekasser så meget som muligt. Det optimerer sikkerheden.
 • Pak tungere genstande, såsom bøger i bunden, og læg derefter lettere -gerne blødere- genstande øverst.
 • Maks halvdelen af en flyttekasse må udgøres af “tunge genstande”. Resten af kassen skal fyldes med lettere genstande. Lad ikke kasserne veje mere end 20 kilo
 • Flyttekasser mærkes med indhold og advarsel om skrøbeligt indhold. Etiketter med mærkering af indehold påsættes på de korte ender og ikke i toppen. Det er også muligt at anvende farvekoder til at indikere, hvilke rum flyttekasserne ønskes placeret i.
 • Skrøbelig ting, som glas og porcelæn skal pakkes i kasser med papirer i bunden og rundt om effekterne.
 • Stil gerne tallerkener og fade lodret ned i flyttekassen, for at skabe mindre overflade, der kan give skade ved bump på vejen.
 • Brug mærkat på flyttekassen som guideline for, hvilke rum du ønsker flyttekasserne anbragt.
 • Sæt guidelines, herunder
 • Afmontere elektriske artikler og nedtage gardiner/persienner m.m. Med mindre I har bestilt afmontering som ekstra service.
 • Lad malerierne og billederne hænge på væggen, så vil vores flyttemænd sørge for forsvarlig nedpakning.

Ja! Der er mange ting-man skal huske på når man flytter. Nederst har vi udarbejdet en liste, der kan hjælpe dig på vej

1.Folkeregisteradresse

Du har altid mulighed for at skifte læge, og du kan frit vælge en læge eller klinik, der har åbent for tilgang af nye patienter. I Find behandler på sundhed.dk kan du se, om en læge har åbent eller lukket for tilgang.

2.Lægeskift

Duskal melde din flytning til Folkeregistret senest 5 dage efter, du er flyttet – og tidligst 4 uger før. Dette gøres på med digital signatur eller NemID. Du skal kun melde din flytning på , der automatisk giver besked til PostNord.

 

3. Aflæsning af forbrug

Der er stor sandsynlighed for, at dine forsikringsbehov ændrer sig, når du flytter. Flytter du i fast ejendom, er det en god ide at tegne ejerskifteforsikring. Husforsikring og indboforsikring er også en god ting at få opdateret.

 

4. SKAT

Betyder din flytning, at du skal ændre noget i forhold til SKAT, så husk at ændre din forskudsopgørelse/skattekort på skat.dk Det kan være tilfældet ved fx skilsmisse, ændret kørselsfradrag eller optagelse af et realkreditlån.

 

5. Forsikring

Flytter du i lejebolig, kan du søge om boligstøtte hos Udbetaling Danmark. Du søger om boligstøtte på borger.dk Støtten udbetales fra d. 1. måned efter modtaget ansøgning. Behandlingstiden varierer og kan vare op til 10 uger.

6. Boligstøtte

Flytter du i lejebolig, kan du søge om boligstøtte hos Udbetaling Danmark. Du søger om boligstøtte på borger.dk Støtten udbetales fra d. 1. måned efter modtaget ansøgning. Behandlingstiden varierer og kan vare op til 10 uger.

 

7. Internet, TV og fastnettelefoni

Internet og TV kan være lidt en jungle, da ikke alle udbydere leverer alle steder i landet. Derfor er det en god ide at undersøge, hvilke udbydere af internet og TV, der findes på din nye adresse. Det er ikke alle, der kan få en lynhurtig fibernet-forbindelse, da det kræver, at der er gravet fiberrør ned i jorden på din nye adresse.

Husk også at opsige dine eksisterende aftaler på TV og internet på den adresse, du fraflytter. Tjek med din eksisterende leverandør, hvad opsigelsesfristen er – typisk er den på 30 dage.

 

8. El-leverandør

Husk at melde flytning til din el-leverandør, så du ikke bliver afregnet for forbrug efter flyttedatoen. Både ved fraflytning og indflytning er der nogle tidsfrister, som er vigtige at overholde. Tidsfristerne er typisk 7 dage for fraflytning og 7 dage efter indflytning. Når du flytter, bestemmer du selv, hvem du vil købe strøm hos på den nye adresse.

 

 

9. PostNord

Husk at sætte navn på din nye postkasse – ellers må postbuddet ikke aflevere din post. Husk også at fjerne navnet på den gamle postkasse.

Alle breve, aviser, blade og magasiner bliver eftersendt til din nye adresse de følgende seks måneder. Dog eftersender PostNord ikke pakkepost. De bliver sendt retur til afsenderen.

Du skal også tage stilling til, om du ønsker ”Nej tak til reklamer” på den nye adresse. Når du skifter adresse, flytter dit tidligere valg ikke med. Du kan bestille reklamer ´´nej-tak´´ via borger.dk.